top of page
Knop

Over Eetbaar landschap en Josse

profielfoto.jpg

Eetbaar landschap heeft zijn kieming gevonden in de jeugddroom van Josse Horsten.

 

 

 

 

 

"Als kind droomde ik er al van om in een klein huisje te wonen in het bos.

Wist ik veel dat dit uiteindelijk een voedselbos ging worden?"

Josse woont sinds 2015 in een voedselbos op woongemeenschap De Weegbree, van waaruit hij in 2016 is begonnen met zijn ecologisch tuinbedrijf Ecomanus. 


"Wakker worden naast een voedselbos, even wat bessen plukken als  ontbijt of een heerlijk geurende bloesem langs je neus Wat wil een mens nog meer?"


Na 4 jaar voldoenend en leerijk werk in het ontwerpen en aanleggen tuinen, is de roep zo groot geworden om grotere terreinen aan te pakken en om te toveren tot eetbare landschappen in de vorm van voedselbos en/of agroforestry. Vandaar de doorstart richting Eetbaar landschap.

"Met Eetbaar landschap wil ik zoveel mogelijk voedselbosprojecten ondersteunen om zo mijn ecologische bijdrage te leveren aan deze wereld in transitie.

Ik voel de nood om opnieuw te verbinden met ons landschap, met de aarde waarop we wonen en met elkaar als mensen.  Daarom wil ik mijn ontwerpskills, plantenkennis, ervaring en vaardigheden inzetten om mensen te ondersteunen die ruimte willen scheppen voor eetbare landschappen; van tuin, park, weide tot landgoed."

Ik heb opleidingen gevolgd in:

  • Permacultuur: PDC cursus door Taco blom

  • Cursus voedselbos door Martin Crawford

  • Opleiding Biologisch-dynamische Lanbouw via Landwijzer VZW

  • Diverse cursussen via Inverde over Landschaps- en plantenkennis. 

En de "school of life" als hoeder en mede-ontwerper van de Permacultuurtuin van 1Ha op de Weegbree met voedselbos, fruitboomgaard, moestuin, waterzuivering,...

bottom of page