top of page
Knop

Over  Josse

Ik hou van de verbinding die mogelijk is tussen mens, planten en dieren.

Ik hou van al het fruit, de noten en al het lekkers dat de natuur ons nog meer voortbrengt. Ik hou van het leven in relatie tot een gezonde omgeving. Soms al plantend met de handen in de aarde,  soms met de snoeischaar in de hand of gewoon plukken op een zonnige nazomerdag.


"Wakker worden naast een voedselbos, even wat bessen plukken als  ontbijt of een heerlijk geurende bloesem langs je neus Wat wil een mens nog meer?"

 

Het mycelium van voedselbossen is letterlijk in me ingekropen in mijn tijd op De Weegbree. Daar heb ik een 7 tal jaar het terrein mee verzorgd. De boomgaard, de moestuin en het voedselbos.

Ontwerpen is een passie geworden die begonnen is bij het ontwerpen van een 25m2  eetbare stadstuin. Na 4 jaar voedselbos ontwerpen ben ik goed gefundeerd om projecten van verschillende schaal en met verschillende doelen te begeleiden.

"Tijdens de schetsfase het gevoel te hebben dat alles in elkaar "klikt". Alle verschillende elementen en functies zo plaatsen dat alles op zijn plaats valt op het plan. Dat geeft me diepe voldoening, zeker als de klanten dit beamen."

Ik heb opleidingen gevolgd in:

  • Vectorworks Landmark/ Landscape design

  • Permacultuur: PDC cursus door Taco blom

  • Cursus voedselbos door Martin Crawford

  • Opleiding Biologisch-dynamische Lanbouw via Landwijzer VZW

  • Diverse cursussen via Inverde over Landschaps- en plantenkennis. 

En de "school of life" als hoeder en mede-ontwerper van de Permacultuurtuin van 1Ha op de Weegbree met voedselbos, fruitboomgaard, moestuin, waterzuivering,...

aanleg voedselbos ik, jij, wei
bottom of page