Over Eetbaar landschap en Josse

Eetbaar landschap heeft zijn kieming gevonden in de kinderdroom van Josse Horsten.

"Als kind droomde ik er al van om in een klein huisje te wonen in het bos. Wist ik veel dat dit uiteindelijk een voedselbos ging worden?"

Josse woont nu bijna 6 jaar in een voedselbos op woongemeenschap De Weegbree, van waaruit hij 4 jaar is begonnen met zijn ecologisch tuinbedrijf Ecomanus. 


"Wakker worden naast een voedselbos, even wat bessen of een heerlijk geurende bloesem langs je neus, als ontbijt. Wat wil een mens nog meer."


Na 4 jaar voldoenend en leerijk werk in het ontwerpen en aanleggen tuinen, is de roep zo groot geworden om grotere terreinen aan te pakken en om te toveren tot eetbare landschappen.

"Met eetbaar landschap wil ik zoveel mogelijk bomen planten om zo mijn ecologische bijdrage te leveren aan deze wereld in transitie.

Er is nood aan  opnieuw verbinden met ons landschap, met de aarde waarop we wonen en intrinsiek deel van uitmaken. Ik wil al mijn ontwerpskills, plantenkennis en vaardigheden inzetten voor mensen die ruimte willen scheppen voor eetbare landschappen, van tuin, park, weide tot landgoed."

Josse heeft opleidingen in:

  • Permacultuur: PDC cursus door Taco blom

  • Cursus voedselbos door Martin Crawford

  • Opleiding Biologisch-dynamische Lanbouw via Landwijzer VZW

En de meest waardevolle opleiding als verzorger en mede-ontwerper van de Permacultuurtuin van 1Ha op de Weegbree met voedselbos, fruitboomgaard, moestuin, waterzuivering,...

Eetbaar landschap

Hoogstraat 64, 2861 OLV-Waver

Be 0673.730.326

IBAN: BE68 9731 5165 9534

Download de privacyverklaring door op de knop te klikken.

Download de algemene voorwaarden door op de knop te klikken.

  • Black Facebook Icon