top of page

Eindelijk Blauwe bessen! Voedselbos de Kwacht, wie had dat verwacht?

Voedselbos De Kwacht heeft een heel specifiek terrein om mee te werken en dat vinden wij tof bij Eetbaar Landschap. Vrij zure grond (ph5,5), een turflaag op 20 cm diepte, vééél water in de lagere delen en een mooie zuid oriëntatie!

Dat vraagt voor blauwe bessen!

De amerikaanse blauwbes moet zich hier kiplekker in gaan voelen en dat maakt me enthousiast. In de 6 jaar dat ik ontwerp is dit de eerste keer dat ik zo een mooie standplek voor blauwe bes tegen kom.

We hebben dan ook gekozen om dit jaar al een bessenveld aan te leggen om dit beloftevolle project te kickstarten. Op termijn zal hier geplukt worden van zwarte, rode, wite, roze en blauwe bes (6 variëteiten), van framboos en braam. Zo kunnen ze de hele zomer een variëteit aan fruit aanbieden. Fiets of wandel dus zeker eens langs Rolleken in lille. Daar staat binnenkort (lees 2025) een kraam of automaat met zomers lekkers en wie weet kan je ook zelf het veld in om te plukken.

Najaar 2024 wordt hier ook verder het voedselbos aangeplant. Daar kijken we al naar uit. Hieronder vind je een fotoverslag van de aanleg met Jochem van Lammas, Adriaan en Elena van Voedselbos De Kwacht en talrijke helpende handen. Samen kunnen we alles!
231 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page